Booster Kids

For syvende gang arrangerer Boosterkonferansen, i samarbeid med Bergen Offentlige Bibliotek, utviklerkonferanse for barn. Konferansen avholdes på Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen 17. mars 2024. Det blir kurs for ulike aldersgrupper og et sterkt faglig innhold, akkurat slik en god konferanse skal være! OBS: Foreldre trenger ikke å booke billetter til seg selv!

Program

11:00-12:00: Registrering

12:00-13:30: Workshops, del 1

13:30-14:15: Lunsj

14:15-16:00: Workshops, del 2

16:00: Takk for i år!

Merk: Programmet kan endres fortløpende

Code Studio

Erika Marki Frydendal og Fredrik Nestvold Larsen

Klart de minste kan programmere også! Vi bruker Code Studio til å lage et opplegg for de minste barna, her kan man kode både på PC og pad. Man må kunne lese, eller ha med seg en voksen som kan hjelpe med den biten :)

Målgruppe: 5-6+ år Plasser: 35

Rom: Kongesalen

OBS: Alle deltagere må ha med sin egen PC / Mac, eller tablet, og tilhørende lader

Meld på Code Studio her

Lego Boost

GDG Bergen

Vi skal lære om roboter og koding med Lego Boost. Lego Boost er en interaktiv plattform for å lære koding ved hjelp av legoroboter. Vi skal leke, bygge og kode legoroboter. Opplegget passer veldig bra for de som ikke har programmert så mye før, men som har lyst til å lære. Vi stiller med Lego Boost kits, men husk å ta med en tablet eller telefon for å kunne delta i programmeringen. Opplegget vil være basert på samarbeid da vi ikke har nok Lego Boost kits til alle.

Målgruppe: 7-10 år Plasser: 25

Rom: Dræggen 8

OBS: Alle deltagere må ha med sin egen tablet eller telefon

Meld på Lego Boost her

micro:bit

Bjørn og Torstein Hamre

Micro:bit er en mikrokontroller som er laget for å lære barn programmering. I denne workshopen skal du lage dine egne spill som kan kjøres på micro:biten. Programmeringen skjer ved å sette sammen kodeblokker, slik som som i Scratch. Micro:bit får du låne når du kommer.

Målgruppe: 9+ år Plasser: 25

Rom: Dræggen 3

OBS: Alle deltagere må ha med sin egen PC / Mac, som kan kobles micro:bit’en til med USB, og tilhørende lader

Meld på micro:bit her

Scratch

Kristian Botnen

Scratch er et verktøy der vi lager programmer på en måte som kan minne om Lego. Vi plukker de programbrikkene vi vil bruke, og setter de sammen slik at programmet vårt gjør det vi har lyst til. Scratch fungerer i nettleseren, og er spesielt utviklet for barn mellom 8 og 16 år. Det finnes mange forskjellige programbrikker i verktøykassen, og vi kan gjøre mye gøy ved å sette sammen brikkene på forskjellige måter.

Målgruppe: 9+ år Plasser: 25

Rom: Dræggen 7

OBS: Alle deltagere må ha med sin egen PC / Mac og tilhørende lader

Meld på Scratch her

super:bit

Johnarthan Amalathas og Henrik Olsen Eide

Bli med og lek med super:bit! Super:bit er bygget med micro:bit og ekstra deler, så på denne workshopen skal dere lage selvkjørende biler. Dere skal få lære hvordan dere programmerer den og teste den på baner som dere tegner helt selv!

Målgruppe: 11+ år Plasser: 20

Rom: Dræggen 4

OBS: Alle deltagere må ha med sin egen PC / Mac, som kan kobles micro:bit’en til med USB, og tilhørende lader

Meld på super:bit her

Webutvikling 101

Gøran Basso og Eivind Mjelde

Hvordan lager man en nettside? I denne workshopen skal vi begynne med det helt grunnleggende - hvordan man bruker HTML, CSS og JavaScript til å lage en nettside som både ser fin ut, og har oppførsel. Det vil være praktiske oppgaver, eksempler, og live-demo som viser hvor lett det er å komme i gang med webutvikling. Man trenger ingen forkunnskaper for å delta, kun PC og godt humør!

Målgruppe: 13+ år Plasser: 20

Rom: Bugaarden

OBS: Alle deltagere må ha med sin egen PC / Mac og tilhørende lader

Meld på Webutvikling 101 her

Ta gjerne kontakt med oss på kids@boosterconf.no om du har noen spørsmål om Booster Kids!